Het Gigantengala 2012

Erica was gister weer het toneel van het Gigant FM -  Gigantengala. Dit jaarlijks terugkomende evenement georganiseerd door radiozender Gigant FM, café de Koperbar en de Zuidoosthoeker was wederom een groot succes. Grote namen zoals Jan Smit, Thomas Berge, Dre en Roxanne en de 3J's waren aanwezig maar ook opkomende artiesten zoals Chris de Roo, Robin Mink en de Gangmakers waren goed vertegenwoordigd. Dit team van artiesten in combinatie met een enthousiast publiek en een toch - nog - droge - middag maakte dat het dak er af ging!

Dit jaar was Ledschermdirect ook aanwezig, in samenspel met moederbedrijf Power Sound (geluid, podium). De organisatie heeft er namelijk voor gekozen om dit jaar de 3e 'evenement dimensie' toe te voegen! Naast de eerste 'dimensie' muziek/geluid' en de tweede 'dimensie' verlichting was dit jaar ook de derde dimensie 'video' vertegenwoordigd in de vorm van het Led scherm.

Op het evenement stond het scherm naast de podiumwagen van Power Sound achter de omheining van het terrein. Er werden 2 camera's geplaatst, een langs het podium om close-ups van de artiesten weer te kunnen geven. Doordat deze camera zo strak tegen het podium stond was het mogelijk om het enthousiaste publiek van voren weer te geven. De tweede camera was aanwezig bij de Front of House van waar het geluid en licht werd bediend. Deze camera kon hierdoor het publiek van achter filmen, de artiesten van voren en een totaalbeeld van het evenement weergeven. 

Voor de regie was er een derde man aanwezig. De regie werd gedaan vanuit de regieruimte in de led scherm trailer. Vanuit hier werden de cameramensen en de weergave van de boodschappen van sponsoren gecoordineerd. Er zijn door Ledschermdirect geen video-opnames van het evenement gemaakt. Wel was er een TV-Ploeg aanwezig, deze maakte opnames van Jan Smit voor een programma van de TROS. Wanneer deze uitzending gaat plaatsvinden zal, zodra dit bekend is, vermeld worden op de website van Gigant FM.

Volgend jaar wordt het feest misschien nog wel groter. Erica bestaat namelijk 150 jaar. Wij zijn in elk geval zeer benieuwd en zullen de site van het gala in de gaten houden. 

Tot snel!

Christiaan Benting

U kunt op de foto's klikken voor een vergroting.

Gigant 1

Gigant 2

Gigant 3

Gigant 4

« terug

  Ledschermdirect in beeld

   

  Investering in draadloze HD video zender

  Voortaan zijn we draadloos. Videobeelden van een paar honderd meter afstand live streamen naar het LED scherm? Geen probleem!

  Ledschermdirect accepteert 1080i50 via HD-SDI

  Ledschermdirect heeft het LED scherm uitgerust met een Blackmagic videomixer. Het LED scherm accepteert voortaan de televisie standaard 1080i50 via HD-SDI

  Nieuwe JVC GY-HM600E Full-HD Camera's

  Ledschermdirect investeert in nieuwe Full-HD camera's, uw evenementen nu nog mooier in beeld!


Sitemap | Disclaimer | webworks by infracom Ledschermdirect.nl is een onderdeel van Power Sound facilitair